Velikonoční tradice a pečení s Petrou Burianovou

V prvním vydání pořadu “Na cestách s Petrem Voldánem” se můžete dozvědět, proč jsou Velikonoce pro Petru Burianovou silnějším svátkem než Vánoce. Cestovat budeme za tradicemi u krajanů v různých koutech světa, ale také v exotických destinacích. Petra Burianová se věnuje pečení, zdobení kraslic a práci s proutím, slámou a draním peří.

V prvním vydání pořadu “Na cestách s Petrem Voldánem” se můžete dozvědět, proč jsou Velikonoce pro Petru Burianovou silnějším svátkem než Vánoce. Cestovat budeme za tradicemi u krajanů v různých koutech světa, ale také v exotických destinacích. Petra Burianová se věnuje pečení, zdobení kraslic a práci s proutím, slámou a draním peří. V rozhovoru se dozvíte, co je 'koláčová mapa' a jaké jsou tajemství 'železných' koláčů v Bosně. V Jižní Americe je možné spatřit ženy v českých krojích s diamantovou korunkou a tradiční pokrmy mají často exotické modifikace. Petra Burianová také ráda peče tradiční české pečivo, které vozí do Francie, kde její dcera žije. V pořadu se dozvíte také o její touze absolvovat stáž v cukrářské škole ve Francii. Kniha Cesta z těsta je nejprodávanější kuchařskou knihou roku 2020 a Petra Burianová se v ní věnuje regionálně upraveným receptům. V rozhovoru se také dozvíte, co se skrývá pod názvy jako sviňůrka, krompelák, třísky a další gastronomické 'podivnosti'.
Sdílet:
Zpět na blog